Opendagen 2018

Vrijdag 21 en Zaterdag 22 september van 10:00 tot 17:00

2013_0235_Open-dag-logo-VHG-S

Laat u vrijblijvend adviseren over ontwerp, aanleg, onderhoud en renovatie van uw tuin. Stel al uw vragen over planten, tuinen en tuinieren en ontdek de laatste tuintrends! Kijk gezellig rond en laat u inspireren. Kijk voor meer informatie over ons bedrijf verder op deze site.

HPIM0067img_1108

Ontdek de mogelijkheden van onze zorgkwekerij.  Wij verkopen een  sortiment sterke vaste planten geschikt voor het tuinen en openbaar groen. Ontdek ook de mogelijkheden voor dagbesteding. http://www.harcohof.nl

img_1211

De vruchtbare samenwerking van het afgelopen jaren wordt ook dit jaar voortgezet.

Het handwerkfestijn van het Diabetes Fonds  https://www.diabetesfonds.nl/gezond-blijven/actie/kom-naar-het-handwerkfestijn

handwerk-afbeelding handwerk-tekst

Deelnemers kunstroute Hoevelaken

http://kunstroutehoevelaken.nl/work/jose-van-nieuwenhuizen/

http://kunstroutehoevelaken.nl/work/tine-van-der-meulen/

Extra kunst

Quilt demonstartie door Bert en Ellie den Uil

p1010882-1

2015

Open dagen Harco Hoveniers creatief gecombineerd met het handwerkfestijn van Diabetes Fonds & kunstroute Hoevelaken

Het terrein van Harco Hoveniers was tijdens de open dagen hoveniers op 25 en 26 september 2015 het toneel van het handwerkfestijn voor het Diabetesfonds en de kunstroute in Hoevelaken. Een vruchtbare samenwerking die voor alle partijen naar meer smaakte.

Na acht jaar werd het tijd voor het alsmaar groeiende handwerkfestijn om een nieuwe locatie te zoeken. Organisator Marja Leijten had al langere tijd een oogje op het kleurrijke decor van de kwekerij: “wat deze locatie zo mooi maakt is de sfeer. Het terrein is mooi ingedeeld met bloemen en planten in een rustige omgeving. Wij voelen ons hier erg op ons gemak.”

In de gemeente Nijkerk is het lastig om een groot evenement als het handwerkfestijn op te zetten. “Veel mocht er niet en het zou erg veel geld gaan kosten”, stelt Leijten. Maar Harry van de Brug, eigenaar van Harco hoveniers, wist daar wel een oplossing voor. Hij stelde voor het handwerkfestijn samen te laten gaan met de Landelijke open dag Hoveniers. Daarmee viel het festijn onder een bedrijfsactiviteit en zodoende kon het handwerkfestijn naar eigen inzicht opgezet worden.

Per toeval vielen beide evenementen samen met de kunstroute in Hoevelaken. Nympha Schouten en Anneke Troost waren bereid om hun werken voor de kunstroute tentoon te stellen in de tunnelkas op het terrein. Door het mooie weer werden de kunstwerken sfeervol belicht in de kas. Beide waren ook erg enthousiast over de samenwerking. Anneke Troost noemt het in echte hovenierstaal “een mooie kruisbestuiving”.

En die samenwerking maakte het tot een groot succes. “Even leek het festijn zelfs aan zijn eigen succes ten onder te gaan”, zegt Leijten. De eerste dag was het zo druk dat mensen bij de ingang tegengehouden moesten worden. Mensen liepen af en aan met tassen vol kralen, stoffen en handwerkjes. Het terrein van Harco Hoveniers vormde een schitterend decor waar vele bezoekers nog even op het terras bleven genieten van het mooie weer. Voor de kunstroute was er een hoop belangstelling in de regio. En de enorme opkomst voor het handwerkfestijn zette zowel Harco Hoveniers als de exposanten in de tunnelkas extra in het zonnetje.

Marja Leijten is erg tevreden over de samenwerking. “Het is allemaal creativiteit, het handwerk, de kunstenaars. Maar het hovenierswerk, dat hebben wij ook gezien, is niet anders dan wat mensen met lapjes of kraaltjes doen. zij zijn creatief met planten.” Of het volgende handwerkfestijn weer plaatsvind op het terrein van Harco Hoveniers is nog niet zeker. Maar een ding staat vast, deze samenwerking smaakt naar meer.