Harco Hoveniers

Van huis uit grootgebracht in het Hoveniersvak, zijn mij alle facetten van dit prachtige beroep als het ware met de paplepel ingegeven. In 1984 ben ik mijn eigen bedrijf in aanleg en onderhoud van tuinen gestart. Naast het bedienen van de particuliere markt, waren wij toen ook al actief op het gebied van groenvoorziening rondom bedrijfsgebouwen en kantoorvoorzieningen. Dit laatste is uitgegroeid tot een specialisme, waarin wij in de zakelijke markt tot ver in de regio een uitstekende naam hebben verworven. Inmiddels behoren tal van gerenommeerde ondernemingen, instellingen en horecagelegenheden tot onze vaste klantenkring.

Vakmanschap

Tuinontwerp
Tuinaanleg
Tuinonderhoud

Creatief en betrouwbaar vakmanschap

Harco is gespecialiseerd in het renoveren, aanleggen en onderhouden van groenvoorziening rondom gebouwen, waaronder ook daktuinen. Bij nieuwbouw projecten werken wij graag in een vroeg stadium samen met de betreffende architect om zo tot een optimaal resultaat te komen. Bij een bestaand pand richten wij ons geheel op het versterken van het totaalbeeld van gebouw in relatie met zijn omgeving, uiteraard in de gewenste uitstraling van de onderneming of instelling. Geen gesjoemel met materialen, maar puur vakmanschap met topkwaliteit beplanting voor een eerlijke prijs.

Een vakman in uw tuin

Door zijn kennis en de constante regelmaat worden door de vakman de juiste werken op het perfecte moment uitgevoerd. Dit noemen we de groene vingers van de vakman. Een tuin door een vakman onderhouden ziet er altijd verzorgd en gezond uit. Wij maken dankbaar gebruik van wat de natuur ons te bieden heeft.

Harcohof

In 2009 is de tweede missie van Harry (oprichter & eigenaar Harco Hoveniers) tot leven gekomen. Aangemoedigd door verschillende partijen binnen zorginstellingen is het besluit genomen om ruimte te creëren voor ‘mensen met een zorgvraag’ op het terrein van Harco Hoveniers. Dit initiatief genaamd Stichting HarcoHof heeft inmiddels verschillende contacten met o.a. de GGZ, Legers des Heils, Abrona en gebied teams van de gemeente. Daarnaast heeft Stichting HarcoHof zich aangesloten als zorgkwekerij bij ‘Bezig en Coöperatie Boer en Zorg’, een overkoepelende belangenorganisatie.

Waar Stichting HarcoHof zich vooral op focust bij de ‘medewerkers met een rugzakje’ is het opbouwen van zelfvertrouwen, dagritme, arbeidstraining, werkervaring en samenwerking. Met de werkzaamheden die vier dagen in de week van 08:30 tot 16:00 plaatsvinden, wordt er hard gewerkt aan de mogelijkheid om de zorg cliënten te laten integreren in de hovenier branche.

De werkdagen zijn van maandag tot en met donderdag.

De werkzaamheden die worden uitgevoerd bij Stichting HarcoHof bestaan uit het opkweken van vaste planten die geschikt zijn voor openbaar groen en particuliere tuinen. Daarbij wordt het nodige onderhoud van de planten uitgevoerd. Dit is een unieke samenwerking waarbij niet alleen Harco Hoveniers de vaste planten bij de aanleg van uw tuin kan gebruiken, maar ook dient voor levering aan overige groenvoorzieners.

Voor meer informatie over HarcoHof klik hier.